Min baggrund

Om mig: Jeg har nået pensionsalderen og har det meste af mit voksne liv arbejdet med hunde både som konkurrencedeltager, instruktør og adfærdsrådgiver.

Mine to første hunde var Redningshunde i det daværende Civilforsvaret og min tredje hund tog næsten hele uddannelsen, før jeg, desværre, måtte stoppe af praktiske årsager. Ligeledes var jeg en ivrig konkurrencedeltager med mine hunde i højeste klasse.

I mange år var jeg en entusiastisk del af DcH, hvor jeg var instruktør, adfærdskonsulent, Kredsinstruktør, Lokalbestyrelsesmedlem, medlem af Kredsbestyrelsen, Regionsformand, da regionerne fandtes, Trænerudvalgsformand, formand for det lokale Konkurrenceudvalg samt formand for Ungdomsudvalget på landsplan.

Ud over dette var jeg idekvinden samt en af initiativtagerne til DcH’s årlige Ungdomslejr, som jeg nåede at deltage i 23 gange, før DcH besluttede at nedlægge lejren.


I 1997 startede jeg op som selvstændig instruktør og adfærdsrådgiver. Min baggrund var ingen reel uddannelse, da dette ikke fandtes, men en masse kurser med nationale og internationale fagpersoner indenfor etologi og hundetræning.
Hos Anders Hallgren tog jeg kursusrækken for at blive ”Problemhundeinstruktør” og ligeledes blev jeg Service & Signalhundeinstruktør under Nordisk Rehabiliteringsfond og arbejdede en del som sådan i Sverige.

I 1998 blev jeg medstifter af brancheforeningen PAFF, Privatpraktiserende Adfærdsbehandlere For Familiedyr, som blev stiftet med hensigten at hjælpe hundeejere uden om det grå marked, der er indenfor denne branche.
PAFF havde træningspladser og adfærdsbehandlere flere stedet i landet og nogle få af os påtog os at uddanne instruktører og adfærdsbehandlere.
Som det ofte sker med foreninger, som bliver store, kom der uoverensstemmelser mellem stifternes krav om kvalitet og mange nye medlemmers ønske om kvantitet og jeg forlod foreningen, da jeg ikke længere kunne stå inde for kvaliteten.

Min tilgang til hundetræning og opdragelse er, at det skal være trygt og godt at være hund og at træning skal være berigende og sjov for begge parter.
Jeg ser på individet og hvilke styrker og svagheder det besidder i forhold til, hvad hunden skal kunne udføre samt forholde sig til.

Ofte ser jeg en indgangsvinkel andre adfærdsrådgivere og instruktører ikke ser og arbejder ud fra dette.

Et langt liv har ledt mange hunde ind i mit liv, tidligere havde vi gerne 3 – 4 hunde samtidig af begge køn og det har været meget inspirerende og lærerigt at observere hundenes relationer, skærmydsler og daglige adfærd.
Nogle af hundene har været omplaceringshunde med problemer og jeg kan trygt sige at jeg har oplevet langt de fleste adfærdsproblemer i eget hjem, lige fra separationsproblemer, utidig gøen henover hundeaggressivitet til stress og angst. Dette har givet mig stor erfaring med adfærdsproblemer samt løsning af disse.
Mine specialer er Stress, angst, frygt og motivationsændring/opbygning.