Der er ikke planlagt holdtræning i forårsæsonen 2023! Enetimer i træning og konsultation i forbindelse med udfordringer er åben.

Indhold:

Gå i slap line

Hilse på person uden at hoppe op

Komme på kald

Ja/nej – kontakt

Impulskontrol (vente på tilladelse)

Sit/stå/dæk

Ro/afslapning

Fysisk eftersyn: Øjendrypning, ørerensning, negleklipning, tandvisning, flåteftersyn mv.

Ovenstående er alle adfærd, hvor hvalpen skal lægge bånd på sig selv, gå imod sin aktuelle motivation og udvise impulskontrol, hvilket ikke er naturligt for en hvalp. Det er adfærd vi, hvalpens mennesker, har brug for at hvalpen lærer, men de er ikke en del af hvalpens behov.
Din hvalp derimod har behov for at undersøge, lære andres grænser at kende, bruge sin krop, have det sjovt og blive mentalt træt mere end fysisk træt.

Dette sikrer vi ved at tilbyde:

Næsearbejde

Kropskontrol

For sjov øvelser

Mental aktivering

Disse aktiviteter lægges ind mellem de opdragende øvelser således at træningen bliver sjov og afvekslende.
Ingen hvalp bør være i høj aktivitet i 1½ time og noget af tiden vil derfor blive brugt på træning af ro/afslapning og eftersyn af øjne/øren mv.

Alt øves i et afslappet tempo med plads til grin og fejl! Jeg tager udgangspunkt i den enkelte hvalps egenskaber og temperament samt i dine, rimelige, ønsker. 

Træningen er naturligvis belønningsbaseret uden påført straf.

En hvalp kan lære utrolig meget på træning over 8 træningsgange, men vær opmærksom på, at det ikke er på træningspladsen, din hvalp bliver velopdragen og socialt velfungerende, det er på ugens øvrige 7 dage, altså hjemme. På træningspladsen får du vejledning og, forhåbentligt, inspiration, men det er din daglige indsats som gør forskellen.
Øver du ikke hjemme, er det helt i orden, du må bare ikke kræve af din hvalp, at den skal præstere noget, du ikke har lært den.

Udstyr:

En hvalp i sele eller blødt, bredt halsbånd

Alm. line

Arbejdsline = en mindst 5 meter lang line, ikke flexline. Evt. handsker

Legetøj hvis din hvalp er glad for dette

Vand og vandskål

En masse utroligt lækre, bløde godbidder i små stykker. Eksempelvis får jeg 84 godbidder af en almindelig wienerpølse, så har du en fornemmelse af størrelsen.

Er din hvalp af en meget lille race/blanding, vil jeg foreslå hakket, kogt kyllingekød skilt til bidder af riskorn størrelse og/eller en tube torskerogn.

Et underlag til at sidde på. Underlaget skal kunne holde sig tørt i fugtigt græs. Hundeposer.

Træningen foregår søndagene 

D. 6. – 13. – 20. og 27. marts

D. 3. – 10. – 24 april 

Første + anden træningsgang kl. 10 – 12! De øvrige dage kl. 10 -11.30

8 x 1½ time.  I alt 12 timer.

Der er plads til 8 hvalpe på dette hold. 

Pris: 600 kr. pr hvalp

Tilmelding til il@hundeliv.dk senest fredag d. 18. februar her får du oplysning om betalingen.

Din plads på holdet er sikret, når betalingen er registreret. Straks herefter modtager du en e mail med adresse og yderligere info. Din tilmelding er bindende.